Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

σετ διακοσμησης τουρτας

Πρόκειται για τον παράλληλο εξωδικαστικό μηχανισμό που αναμένεται να κάνει «πρεμιέρα» στις 20 Σεπτεμβρίου και παρέχει τη δυνατότητα διαγραφής σημαντικού μέρους του χρέους, λαμβάνοντας υπόψη τα περιουσιακά στοιχεία των αγροτών.


ανάκτηση λογαριασμού gmail

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", το σχέδιο που εκπονείται με πρωτοβουλία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βασίλη Κόκκαλη, σε συνεννόηση την εταιρία-εκκαθαριστή της πρώην ΑΤΕ, PQH, προβλέπει τη δυνατότητα διαγραφής κεφαλαίου μέχρι το ύψος της αξίας της περιουσίας του αγρότη-οφειλέτη μειωμένη κατά 10%.


προσεχε μη με προδωσεις

Για παράδειγμα, εάν ένας αγρότης έχει χρέος προς την τράπεζα ύψους 200.000 ευρώ και η πραγματική εμπορική αξία της ρευστοποιήσιμης περιουσίας του αποτιμάται στα 100.000 ευρώ, τότε θα πληρώσει το 90% της αξίας της περιουσίας του, δηλαδή θα διαγραφεί χρέος ύψους 110.000 ευρώ.


σετ διακοσμησης τουρτας

Επαναπροσδιορισμός


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ, βασικοί άξονες του σχεδίου είναι η εξυπηρέτηση της βιώσιμης οφειλής, αλλά ο επανυπολογισμός και επαναπροσδιορισμός της οφειλής (για όσους υπάγονται) σύμφωνα με το γνωστό νόμο «περί πανωτοκίων» του Ν. 3259/2004.


Ιδιαίτερα έμφαση δίνεται και στην άμεση αντιμετώπιση θεμάτων που έχουν σχέση με τα δάνεια τα οποία εγγυήθηκε το Ελληνικό Δημόσιο, είτε σε φυσικά πρόσωπα είτε σε συνεταιρισμούς υπό το πρίσμα αφενός των σχετικών διατάξεων του Ν. 3259/2004. Σημειώνεται ότι η παρούσα διαδικασία ουδόλως εμποδίζει αγρότη-κτηνοτρόφο ή συνεταιρισμό να ζητήσει να υπαχθεί και στον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ν. 4469/2007.


«Συναισθανόμενοι την ανάγκη των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα να σταθούν στα πόδια τους και με βασικό στόχο την οριστική έξοδο από την κρίση, παρουσιάσαμε ένα σχέδιο-ανάσα για όσους εδώ και χρόνια ζουν με τον εφιάλτη του υπερδανεισμού. Με τον παράλληλο εξωδικαστικό μηχανισμό για αγρότες, κτηνοτρόφους και συνεταιρισμούς, βάζουμε τέλος στην ομηρία αυτών των ανθρώπων και επανεκκινούμε ουσιαστικά ένα παραγωγικό τμήμα της οικονομίας μας», επισήμανε σε δήλωσή του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κόκκαλης.


Τα μυστικά


Η διάρκεια της ρύθμισης μπορεί να φτάσει μέχρι τα 10 έτη, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του οφειλέτη ή του εγγυητή, η οποία ωστόσο δεν πρέπει υπερβαίνει τα 75 έτη στη λήξη της ρύθμισης. Σχετικά με την αποπληρωμή, μπορεί να γίνει σε μηνιαίες, τριμηνιαίες ή ανισόποσες συμφωνούμενες με τον οφειλέτη δόσεις, ενώ απαραίτητη είναι η είσπραξη προκαταβολής, το ποσό της οποίας δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το διπλάσιο του ύψους της νέας δόσης ή τα 750 ευρώ.


Χαμηλό θα είναι και το επιτόκιο, καθώς, σύμφωνα με το σχέδιο που εκπονείται, διαμορφώνεται με euribor 6Μ + 4% (πλέον εισφορά Ν. 128/75). Λαμβάνοντας υπόψη τη σημερινή τιμή του euribor, το επιτόκιο υπολογίζεται στο 4%.


Σχετικά με το ποσό διαγραφής, αν η ρύθμιση τηρηθεί, το ποσό των εξωλογιστικών τόκων θα διαγραφεί με την εξόφληση του υπολοίπου. Σε αντίθετη περίπτωση, το ποσό καθίσταται απαιτητό.


Πεδίο εφαρμογής


Η ρύθμιση αφορά οφειλές οφειλετών που ασκούν αγροτική, κτηνοτροφική και πτηνοτροφική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένων των οφειλών τους που καλύπτονται με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.


Προϋπόθεση ισχύος ρύθμισης οφειλής που καλύπτεται με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου αποτελεί η προηγούμενη απόφαση του Ελληνικού Δημοσίου ότι η παρασχεθείσα εγγύησή του ακολουθεί την οφειλή.


Οφειλές που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν. 3259/2004 (ρύθμιση για πανωτόκια) θα αναπροσαρμοσθούν κατά τις επιταγές του νόμου, εφόσον οι οφειλέτες προσκομίσουν όλα τα δικαιολογητικά που πιστοποιούν την υπαγωγή τους.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

καθισμα μπανιου

Αλλάζει ριζικά ο συγκοινωνιακός χάρτης της Αττικής, µε κυρίαρχο στοιχείο τις επεκτάσεις των µέσων σταθερής τροχιάς προς τον Πειραιά αλλά και την αναδιάρθρωση των λεωφορειακών γραµµών µε την ένταξη των ΚΤΕΛ στον σχεδιασµό. συγχρονες γεωργικες επιχειρησεις θεματα 2015 απαντησεις Αυτή την περίοδο ετοιµάζεται το σχετικό σχέδιο από τη διοίκηση και τους συγκοινωνιολόγους του ΟΑΣΑ και αναµένεται να ανακοινωθεί έως το τέλος της χρονιάς. ανακάλυψε τον ηλεκτρισμό Η πρώτη µεγάλη αλλαγή που θα δουν οι επιβάτες έως τα µέσα του µήνα έχει να κάνει µε την αποµάκρυνση των αφετηριών των ΚΤΕΛ Αττικής από το κέντρο της πόλης, προκειµένου να αποσυµφορηθούν βασικοί οδικοί άξονες. Τα ΚΤΕΛ θα ολοκληρώνουν τη διαδροµή τους σε τέσσερα νέα σηµεία, τα οποία βρίσκονται κοντά σε σταθµό µέσου σταθερής τροχιάς και οι γραµµές τους θα θεωρούνται κυκλικές (χωρίς αφετηρία/τέρµα). Βάσει του σχεδίου του ΟΑΣΑ, τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ πλέον θα φτάνουν έως: καθισμα μπανιου Το Νοµισµατοκοπείο (για όσα εξυπηρετούν τον ανατολικό τ

barman γεωργουλης λεχου

Απεργία - Απεργιακό μπλακ άουτ την Τετάρτη 30 Μαΐου - Δεν θα κινείται τίποτα στην πρωτεύουσα - Ποια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς βάζουν «χειρόφρενο» - «Δεμένα» στα λιμάνια τα πλοία - Ματαιώσεις και αλλαγές πτήσεων λόγω της τρίωρης στάσης των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας - Διαβάστε αναλυτικά το απεργιακό πρόγραμμα ροστερ απολλωνα πατρων Σε απεργιακό κλοιό θα κινηθεί η χώρα αύριο, Τετάρτη 30 Μαΐου, λόγω της γενικής απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι αντιπροσωπευτικοί κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς. barman γεωργουλης λεχου γκοτζίλα mega Η ΓΣΕΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια. Πώς θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ Με προβλήματα και οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού. Ειδικότερα, την ερχόμενη Τετάρτη, 30 Μαΐου, τα λεωφορεία (και τα Express Αεροδρομίου) και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 9:00 το πρωί έως και τις 9:00 το βράδυ. Την Πέμπτη 31 Μαΐου, λόγω της 24ωρης

βιογραφικο υποδειγμα για σπουδες

Του έδωσαν και… κατάλαβε, τιμώντας το έθιμο του σουβλίσματος την Κυριακή του Πάσχα, στην Αράχωβα, όπως μαρτυρούν οι εντυπωσιακές εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, υπεύθυνο για το θέαμα, δεν είναι άλλο από το έθιμο του «λάκκου» που έπνιξε στους καπνούς την όμορφη κωμόπολη της Βοιωτίας στις πλαγιές του Παρνασσού. καψουλα επαναγεμιζομενη illy Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το Arachovameteo.gr είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακές, καθώς το χωριό ίσα που φαίνεται μέσα από τους πυκνούς μαύρους καπνούς. βιογραφικο υποδειγμα για σπουδες ακριβες σκορ γιουβεντους ολυμπιακος Το φαινόμενο προκαλεί το τοπικό έθιμο του «λάκκου» για το ψήσιμο του αρνιού. Σύμφωνα με αυτό, κάθε γειτονιά της πόλης σκάβει έναν «λάκκο» στον οποίο ανάβει φωτιά από κληματοβέργες. Στη συνέχεια σε κάθε λάκκο μπαίνουν από 10 έως 30 αρνιά και ψήνονται για ώρες πάνω στη θράκα. Το έθιμο, μάλιστα, επιτάσσει το γύρισμα της σούβλας να γίνεται μόνο με το χέρι και χωρίς καμία βοήθεια από σύγχρονα μηχανήματα… 01 Απίστ